Wij hebben een bijzondere collectie van gerecyclede producten.
Veel mooie woon- en modeaccessoires uit onze collectie worden gemaakt van vintage textiel en/of antieke geborduurde stof.

Onze katoenen vintage dekens, 'gudri's' genaamd zijn in India ontstaan vanwege de noodzaak om zoveel mogelijk materiaal te hergebruiken. Daarom werden oude sari's in meerdere lagen op en aan elkaar gestikt tot warm dekens. Doordat ze samengesteld zijn uit zoveel verschillende stukken stof ontstaan unieke kleurrijke dekens vaak met een patchworkachtige uitstraling waarvan beide zijden meestal totaal anders zijn. De dekens worden all over met de hand doorgestikt met meerkleurig garen en de bijzondere exemplaren worden zelfs met mooie geborduurde mooie patronen erop gemaakt. Uit deze dekens laten wij ook oa. matras- en stoelkussens en sierkussenhoezen maken.

Uit mooie oude sari's van zijde en kunstzijde laten wij oa. kimono's  en sjaals maken. Deze producten, worden in kleine oplagen fair trade gemaakt, bij naaiateliers in India

Voor nagenoeg alle vintage produkten geldt dat ze uniek zijn en dat er dus geen twee producten exact het zelfde zijn.

shopping_cart

VERKOCHT- quilt kantha vintage katoen 8- fuchsia/oranje/geel/paars